×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Honderden selfies met Gouden Koets

Tijdens evenement in Paleis Het Loo

Honderden selfies met Gouden Koets

De Gouden Koets is de grote ster van het evenement Paardenkracht en Autopracht en dat merken ze in Nationaal Museum Paleis Het Loo. 'Er worden honderden selfies met de koets gemaakt', zegt een woordvoerder van het museum. Het publiek kan het rijtuig, dat na Prinsjesdag drie tot vier jaar uit de roulatie gaat voor groot onderhoud, tot en met zondag van dichtbij bekijken op Het Loo en daarvoor is veel belangstelling.


Donderdag zijn al zo'n 1500 mensen langs de Gouden Koets gelopen, schat de woordvoerder. Al voordat Het Loo om 10.00 de deuren opende, stonden belangstellenden te wachten. 'Dat verbaasde ons ook, zeker gezien het weer.' Hoewel het druk is, hoeft het publiek geen uren te wachten voor het een glimp op kan vangen van de Gouden Koets. 'Maximaal vijf minuten. Er is meer te zien dan alleen de Gouden Koets, het zwermt mooi uit.' In Apeldoorn, waar ook andere historische rijtuigen, auto’s, een bus en sledes te zien zijn, merken ze wel dat de meeste belangstelling uitgaat naar de Gouden Koets. 'Mensen staan lang stil bij het rijtuig.'

De woordvoerder verwacht dat er na het weekeinde tienduizend mensen af zijn gekomen op Paardenkracht en Autopracht. 'Dat het zo'n succes zou zijn, hadden we niet verwacht, wel gehoopt.'

 

Bron: BuzzR
27 augustus 2015 - 16:00 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties