×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Arrestaties na schennis graf prins Friso

UPDATE: graf niet beschadigd

Arrestaties na schennis graf prins Friso

Twee mannen die grafschennis zouden hebben gepleegd bij het graf van prins Friso zijn opgepakt. Dat heeft het Openbaar Ministerie laten weten. Een woordvoerder van justitie voegt eraan toe dat het graf niet beschadigd is. Op Friso's graf in Lage Vuursche werd in juni met bierflesjes gegooid. Prinses Beatrix zou nauw betrokken zijn bij het politie-onderzoek.


De verdachten zijn twee mannen van begin 20 uit Almere. Wat het tweetal precies heeft gedaan en waarom wil het OM nog niet los laten. De verdachten zouden flink ondersteboven zijn van hun daad.

De twee behoorden tot een groep van vijf jongeren die in de nacht van 20 juni met flesjes gooide op de begraafplaats in Lage Vuursche. De marechaussee, die in de buurt was vanwege de beveiliging van Kasteel Drakesteijn, de woning van prinses Beatrix, pakte de zaak meteen op.

Het OM verwacht over een week of twee meer duidelijkheid te kunnen geven over de strafmaat. Dat kan volgens Shownieuws gaan om een excuusbrief of stevige reprimande, maar ook een werkstraf of geldboete behoren tot de mogelijkheden. Dat is afhankelijk van welke strafbare feiten bewezen kunnen worden. Prinses Beatrix zou de afgelopen maanden op de hoogte zijn gehouden van het lopende onderzoek.

Foto: BuzzR
21 augustus 2015 - 00:01 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties