×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Willem-Alexander niet ’hot’ genoeg

Willem-Alexander niet ’hot’ genoeg

Koning Willem-Alexander neemt een middenpositie in op de ludiek bedoelde Amerikaanse lijst van 's wereld knapste en best uitziende staatshoofden en regeringsleiders. De koning staat op de 74e plaats, ver achter minister-president Mark Rutte die door de samenstellers van de 'hottest heads of state' op plaats 22 is gezet.


Onderscheid tussen koningen, presidenten en premiers wordt niet gemaakt. En ook niet alle staatshoofden hebben een plaatsje gekregen. "Dat was teveel werk", schrijven de samenstellers op hun website. De Belgische koning Filip bijvoorbeeld ontbreekt. Premier Charles Michel is 99e.
De keuze wordt ook niet beargumenteerd, al krijgt Rutte wel ironisch commentaar. Met name omdat de Google-zoekactie 'Rutte shirtless' - de premier zonder shirt - steevast naar de staatshoofden-site leidt. Niet omdat er zo'n foto van Rutte te zien is, maar omdat die zinsnede er vaak genoeg in voor komt om de zoekmachines op een verkeerd spoor te zetten. "Waarom wachten paparazzi hem niet op bij het zwembad en zorgen dat zo'n foto wordt gemaakt", vraagt de site zich af.
Koploper in het klassement, dat met enige regelmaat wordt bijgewerkt, is koning Jigme Khesar Wangchuk van Bhutan. Op de tweede plaats staat de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto en 'brons' is er voor koning Felipe VI van Spanje. Tot vermaak en verbazing van de Luxemburgers - de krant Luxemburger Wort besteedde er afgelopen weekeinde aandacht aan - kreeg groothertog Henri de zesde plaats.
Willem-Alexander moet nog een aantal koninklijke collega's voor laten gaan: koningin Margrethe (51), koning Abdullah II (53), koning Norodom Sihamoni (59) en prins Albert II (67). Maar hij blijft onder meer wel vorst Hans Adam (87) en koningin Elizabeth (87) voor. Paus Franciscus (125) behoort tot de achterhoede, evenals de Marokkanse koning Mohammed VI (152) terwijl Noord-Korea's Kim Jong-un hekkesluiter is.
 

Foto: BuzzR
17 augustus 2015 - 17:31 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties