×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rouw, roem en royalty

Door Marc van der Linden

Als je lid bent van een koninklijke familie weet je dat je niet alles privé kunt houden. Dat is, net als bij andere bekende mensen, de prijs van de roem. Bij een zeer tragische gebeurtenis als de dood van koningin Máxima’s zusje is het geen verrassing dat het in het nieuws komt. Sterker nog, het was de Rijksvoorlichtingsdienst die het bekend maakte. De enorme media-aandacht voor deze intens verdrietige omstandigheden hoort er in onze tijd nu eenmaal bij. Maar wat doet Nederland dat respectvol…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Mabel viert 47e verjaardag

'Ik voel me een 21ste eeuwse missionaris'

Prinses Mabel viert 47e verjaardag

Prinses Mabel is dinsdag 47 jaar geworden. Voor zover bekend viert ze haar verjaardag in het buitenland waar getuige haar aanbevelingen op Twitter het lezen van boeken onderdeel uitmaakt van de zomeractiviteiten. 'Fijn zomerboek: De Voorlezer van 6:27 van Jean-Paul Didierlaurent', twitterde de prinses begin deze maand.


Woensdag is het precies twee jaar geleden dat Mabels echtgenoot prins Friso overleed. De prinses is daarna langzaamaan weer gaan werken, met name als aanjager en boegbeeld van de organisatie Girls Not Brides, die wereldwijd strijdt tegen kindhuwelijken.

Vorige maand stelde Mabel trots vast dat bij het platform nu 500 leden waren aangesloten. In twee jaar was veel bereikt, maar er moest nog veel gebeuren om een einde te maken aan de praktijk van het op heel jonge leeftijd uithuwelijken van meisjes.

Mabel vertelde dat ze onder meer wordt gemotiveerd door het schrikbeeld dat in landen als India en Niger vaak meisjes met de leeftijd van haar eigen dochters Zaria en Luana (9 en 10) worden uitgehuwelijkt. Daar moest ze niet aan denken.

Haar inzet voor een betere en rechtvaardiger wereld vergeleek ze eens met die van een missionaris. "Toen ik zeven was, wilde ik missionaris worden, met de Bijbel in de hand onderwijsboeken, eten en landbouwwerktuigen naar Afrika brengen. Maar als ik kijk naar wat ik nu doe, voel ik me een 21ste eeuwse missionaris."

Foto: BuzzR
11 augustus 2015 - 09:48 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties