×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kreeg Nederland glamour door Máxima?

Door Marc van der Linden

Iedereen in Nederland zal zeggen dat het Nederlandse hof door Máxima glamour heeft gekregen. Het is zeker zo dat de echtgenote van koning Willem-Alexander iets heeft toegevoegd aan het koningshuis vanaf het moment dat in maart 2001 de verloving werd aangekondigd. Toen heeft ze zich volledig aan Nederland overgegeven en inmiddels is Máxima ons beste visitekaartje.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

'Filip en Mathilde op staatsbezoek naar Nederland'

Aldus Belgische koning tegenover journalisten

'Filip en Mathilde op staatsbezoek naar Nederland'

Koning Filip komt volgend jaar op staatsbezoek naar Nederland. Dat heeft de koning onlangs zelf aan Belgische journalisten toevertrouwd. Het is nog niet officieel aldus de koning, maar de voorbereidingen zijn wel begonnen. De Rijksvoorlichtingsdienst wilde dinsdag geen reactie geven. De Belgische koning is ook van plan naar Japan te gaan, aldus het Belgische weekblad Story.


Het laatste staatsbezoek uit België was in 2000 toen Filips ouders koning Albert II en koningin Paola op visite kwamen bij koningin Beatrix. Die beantwoordde het bezoek zes jaar later. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima gaven toen de eerste dag in Antwerpen en Brussel ook acte de presence. Koning Filip en koningin Mathilde kwamen in november 2013 al naar Den Haag voor hun eerste kennismakingsbezoek na de Belgische troonswisseling.

Filip heeft net zijn eerste staatsbezoek afgerond sinds hij op 21 juli 2013 koning werd. Met koningin Mathilde was hij ruim een week in China. Later dit jaar gaat hij ook op staatsbezoek in Polen. De Belgische koning volgt daarmee een parcours dat lijkt op dat van zijn eveneens in 2013 op de troon gekomen Nederlandse collega Willem-Alexander. Die begon zijn reeks staatsbezoeken vorig jaar al in Polen, bezocht ook Japan en gaat dit najaar naar China.

Foto: BuzzR
21 juli 2015 - 22:21 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties