×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Glasnost in het paleis

Door Marc van der Linden

Binnenkijken in Paleis Noordeinde, waar op dat moment het Jordaanse koningspaar op bezoek was. Interviews met een lakei, de kok van de koning, beelden van hoe de tafels gedekt worden en uit de bloemisterij van het paleis. En nu blijkt de familie van Máxima, na jarenlang stilzwijgen, onlangs met een journaliste te hebben gesproken.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koninklijk gezin verrast strandbezoekers

Fotosessie in de duinen bij Wassenaar

Koninklijk gezin verrast strandbezoekers

Een aantal argeloze strandbezoekers werd vrijdag bij het zonnebaden in Wassenaar verrast door een jong gezin met hun twee honden. De schaarse strandkledij was geen belemmering om zich vol overgave tussen de fotografen en cameraploegen te wurmen om met de immer binnen handbereik zijnde mobiele telefoon eigen opnamen te maken. Het was immers niet de familie Doorsnee die bij Meijendel even op het strand kwam maar de koninklijke familie.


"Ik moet mijn eigen foto hebben", zei een diep gebronsde dame in bikini die aan de vloedlijn pal positie nam voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Dat ze daarbij bij iedereen in het beeld stond, maakte haar niet uit. Tot de Nederlandse grondrechten hoort tegenwoordig nu eenmaal het recht op een selfie met de koning, of tenminste die eigen foto. Met zachte hand en lichte overredingskracht werd de dame daarna gevraagd verder van afstand toe te kijken.

Het was af en toe even improviseren op het strand waar het koninklijk gezin vrijdagmiddag aan het begin van de schoolvakantie ruim tachtig persvertegenwoordigers uit binnen- en buitenland ontmoette. Zo viel er met de twee meegebrachte honden geen afspraak te maken over netjes stilzitten, grapte Willem-Alexander tijdens het aansluitende persgesprek. Zijn dochters was het echter goed bevallen. "Het is voor de kinderen elk jaar toch weer een andere belevenis", aldus Máxima.

De fotosessies waren een goede gelegenheid om het gezin in een meer informele sfeer te presenteren zei de koning. "Er is nog veel vraag naar", constateerde hij ook met een verwijzing naar het aantal aanwezige mediavertegenwoordigers. De traditie wordt dan ook in de komende jaren voortgezet.

Foto: BuzzR
10 juli 2015 - 16:51 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties