×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning bij lancering van website over Oranjezaal

Restauratie en kunsthistorisch onderzoek staan centraal

Koning bij lancering van website over Oranjezaal

Koning Willem-Alexander was woensdagmiddag in het Mauritshuis bij de lancering van een nieuwe website over de Oranjezaal van Paleis Huis Ten Bosch. De site richt zich op de restauratie van en het kunsthistorisch onderzoek naar de zaal.


De Oranjezaal is van 1998 tot 2001 grondig gerestaureerd. De restauratie en het onderzoek werden uitgevoerd door architectuurhistorici, kunsthistorici, chemici en restauratoren in opdracht van de toenmalige Rijksgebouwendienst (nu Rijksvastgoedbedrijf). Het was de bedoeling om het oorspronkelijke concept van de Oranjezaal te achterhalen en nauwkeurig in kaart te brengen. De gevonden informatie staat nu allemaal online.

De schilderingen en architectuuronderdelen van de Oranjezaal werden in opdracht van Amalia van Solms (1602-1675) gemaakt door bekende kunstenaars uit de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Zij liet de Oranjezaal decoreren ter nagedachtenis aan haar echtgenoot, stadhouder Frederik Hendrik (1584-1647).

Foto: BuzzR
24 juni 2015 - 17:07 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties