×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Willem-Alexander en Máxima dineren met 'denktanks'

Koningspaar bezoekt Washington

Willem-Alexander en Máxima dineren met 'denktanks'

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben zondagavond in Washington al een voorsprong genomen op hun officieel bezoek aan de Verenigde Staten. Het paar woonde in de residentie van ambassadeur Rudolf Bekink een diner bij met vertegenwoordigers van verschillende 'denktanks', beleidsmakers en vooraanstaande Amerikanen.


Die kwamen bijeen om te praten over problemen en dilemma's bij onder meer handel en economie, veiligheid, klimaatverandering, privacy en internetvrijheid. De koning en koningin, die aan aparte tafels zaten, wisselden na het hoofdgerecht van tafel om van zoveel mogelijk experts te kunnen horen.

Het diner was oorspronkelijk een dag later gepland, aan het einde van de eerste dag van het officieel bezoek aan de Verenigde Staten dat maandag begint. Maar omdat het koningspaar de kans kreeg maandagavond Amerikaanse veteranen te eren tijdens een honkbalwedstrijd van de Washington Nationals, werd het etentje verschoven.

Uitdagingen

Voorafgaand aan het diner schetste minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) de uitgangspunten van het Nederlandse buitenlandse beleid. "De wereld heeft zelden zulke uiteenlopende uitdagingen gekend'', aldus Koenders. "Terrorisme en extreem geweld, illegale migratie zijn de zichtbare gevolgen van de geopolitieke aardbevingen die plaatsvinden in Noord-Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa."

Nederland wil werken aan herstel en versterking van samenwerking op mondiaal, trans-Atlantisch en Europees niveau om van de VN en EU weer de 'automatische stabilisatoren' te maken die ze in de internationale politiek waren, zo zei Koenders. Van de experts aan tafel hoopte hij ideeën en suggesties te krijgen en mogelijk antwoorden op de problemen en dilemma's.

King Willem-Alexander and Queen Máxima are visiting the United States from May 31 through June 3.

Posted by Embassy of the Netherlands in the United States on zondag 31 mei 2015

 

Foto: BuzzR
01 juni 2015 - 09:54 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties