×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Video: Britse koningin opent parlementair jaar

Elizabeth en Philip per koets naar Palace of Westminster

Video: Britse koningin opent parlementair jaar

Op traditionele wijze opent de Britse koningin Elizabeth woensdag het parlementaire jaar met de troonrede. Ze werd met haar echtgenoot prins Philip in de ochtend opgehaald bij Buckingham Palace.


Dat gebeurde met een rijk versierde koets die werd voortgetrokken door zes paarden. Het is dezelfde nieuwe koets die vorig jaar voor het eerst werd gebruikt. De panelen op het rijtuig tonen de rijke geschiedenis van het Britse koninkrijk en zijn bedekt met bladgoud.

In de toespraak in de Palace of Westminster zette de koningin de plannen van de nieuwe Conservatieve regering van premier David Cameron voor de komende vijf jaar uiteen. Het wetsvoorstel om het eerste referendum over de Europese Unie sinds 1975 mogelijk te maken, was een van de kernpunten van de speech. Die ging over 26 wetten die de eerste conservatieve meerderheidsregering in twintig jaar wil uitvaardigen.

Cameron wil het Britse volk de vraag voorleggen of het lid van de EU wil blijven en volgens het wetsvoorstel moet dat voor eind 2017 gebeuren. Onder de voorgaande coalitieregering samen met de Liberaal-Democraten lukte het Cameron niet het referendum in de steigers te zetten. Het was voor de 89-jarige vorstin de 62e toespraak voor de opening van het parlement.

Op 11 september wordt ze de langstregerende vorst van het Verenigd Koninkrijk, omdat ze dan de regeerperiode van 63 jaar en 217 dagen van Victoria (1819-1901) 'heeft ingehaald'.

The pomp and ceremony of the #QueensSpeech http://bbc.in/1LIyjCs

Posted by BBC News on woensdag 27 mei 2015

 

Foto: BuzzR
27 mei 2015 - 13:24 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties