×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Met cadeautjes naar huis

Door Marc van der Linden

Drie staatsbezoeken in één week, dat was al raar toen het bekend werd. Elk land zou ons koningspaar anderhalve dag op bezoek krijgen. Maar toen koningin Máxima afzegde na de onverwachtse dood van haar zusje en koning Willem-Alexander alleen naar Letland, Estland en Litouwen moest, werd het helemaal anders dan anders.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningin Máxima viert 44e verjaardag

Koninklijk gezin net terug van vakantie Amerika

Koningin Máxima viert 44e verjaardag

Koningin Máxima viert zondag haar 44e verjaardag. Details daarover worden nooit bekendgemaakt. De enige publieke koninklijke verjaardagsviering is die van de koning, op Koningsdag, al is Máxima bij eerdere verjaardagen wel getrakteerd en toegezongen als ze op haar geboortedag ook de deur uitging of een prijs uitreikte.


Het koninklijk gezin is net terug van een vakantie die hen na Bevrijdingsdag richting Amerika voerde. Over ongeveer een week gaan koning en koningin weer die kant uit voor een staatsbezoek aan Canada en een officieel bezoek aan de Verenigde Staten.

Voor het echter zover is, heeft Máxima komende week in eigen land een hele rits publieke optredens, waaronder een streekbezoek aan Zeeuws-Vlaanderen dinsdag en de uitreiking van de Appeltjes van Oranje donderdag. Dat is een evenement waar Máxima altijd zeer naar uitkijkt en dit keer heeft de koningin zich extra goed voorbereid.

Krusada

Zo heeft ze samen met Willem-Alexander al een kijkje genomen bij prijswinnaar Krusada op Bonaire. Uniek, want de stichting die weg biedt naar persoonlijk en sociaaleconomisch herstel na bijvoorbeeld detentie of verslaving was daarmee de eerste winnaar die zowel koning als koningin op bezoek kreeg

Máxima ging vorige maand ook naar een andere winnaar, Steunstichting Voedsel Focus Amersfoort. In voorgaande jaren werden de ontvangers van de Appeltjes - de jaarlijks prijs van het Oranjefonds - meestal pas na de prijsuitreiking bezocht, maar door eerder te gaan kan de koningin haar toespraak met meer kennis van zaken toespitsen op de bekroonde initiatieven.

Nederlands

Het was bij de uitreiking van de Appeltjes in 2003 dat Máxima haar eerste Nederlandse toespraak hield. Willem-Alexander, die met zijn vrouw het Oranjefonds 'beschermt', heeft die taak al die jaren slechts één keer mogen overnemen. In 2007 was Máxima afwezig vanwege de geboorte een maand eerder van prinses Ariane.

"Eindelijk mag ik eens een keer de Appeltje uitreiken", zei Willem-Alexander toen. Hij kreeg overigens een tweede kans in 2012, toen de prijzen voor de tiende keer werden verleend en het beschermpaar gezamenlijk optrad. "Vandaag grijp ik mijn kans”, aldus de prins.

Foto: BuzzR
17 mei 2015 - 09:36 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties