Placeholder

Willem-Alexander en Máxima naar honkbalwedstrijd

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima wonen tijdens hun officieel bezoek begin juni aan de Verenigde Staten een honkbalwedstrijd bij. Dat is woensdag bekendgemaakt door de Rijksvoorlichtingsdienst.

Het koningspaar is op de eerste dag van het bezoek door Ted Lerner, eigenaar van de Washington Nationals, uitgenodigd voor het duel van zijn ploeg tegen de Toronto Blue Jays. Na de derde inning van de wedstrijd worden in het Nationals Stadium veteranen van de Tweede Wereldoorlog geëerd, reden voor koning en koningin om bij de wedstrijd aanwezig te zijn.

Willem-Alexander en Máxima hebben daarvoor een diner dat die avond zou worden gehouden, verplaatst naar de avond ervoor. Het officieel bezoek van 1 tot en met 3 juni, waarbij ook een ontmoeting met de Amerikaanse president Barack Obama op het programma staat, begint daardoor in feite ook een dag eerder.

Het officieel bezoek aan de VS wordt vooraf gegaan door een staatsbezoek aan Canada, van 27 tot en met 29 mei. Het koninklijk gezin is overigens deze week al op vakantie in Amerika, zo is gebleken uit opnamen die in New York tijdens inkopen in een beroemde speelgoedwinkel zijn gemaakt.