×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar luncht weer met uitblinkers

Zanger Django Wagner: 'Onvergetelijke ervaring'

Koningspaar luncht weer met uitblinkers

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdag wederom geluncht met mensen die zich onderscheiden in de samenleving. Dat gebeurde op Paleis Noordeinde in Den Haag. De Rijksvoorlichtingsdienst wil niet zeggen wie de 28 zogeheten 'uitblinkers' zijn, alleen dat ze actief zijn in onder meer cultuur, media, sport, wetenschap, politiek en het bedrijfsleven.


Zanger Django Wagner was een van de 'uitblinkers' die vrijdag mochten lunchen met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. "Dit zal ik nooit vergeten", zegt hij tegen BuzzR.

Wagner won vorig jaar de Buma NL Award voor beste volkszanger en kreeg begin maart een Edison in de categorie volksmuziek. Het koningspaar nodigde hem en 27 anderen die zich onderscheiden in de samenleving uit voor een lunch op Paleis Noordeinde in Den Haag. "Ik vond het geweldig. Het is een grote eer dat ik bij de koning en de koningin mocht komen. Het was heel leuk en gemoedelijk. Ik heb met beiden een praatje mogen maken. Ze wisten wel wie ik was. Niet qua muziek ofzo, maar ze wisten welke prijzen ik heb gewonnen."

Gastenlijst

Op Twitter lieten zeilster Marit Bouwmeester en bestuursvoorzitter Nienke Meijer van Fontys Hogescholen al weten dat ze erbij waren. Volgens de 44-jarige Wagner prikten ook onder anderen oud-schaatser Rintje Ritsma, zangeres Marianne Weber, Jan Slagter van omroep MAX en presentatrice Ria Bremer een vorkje mee.

De lunch bestond uit drie gangen, vertelt Wagner. Op het menu stond onder meer kalfshaas. "En een lekker toetje. Het was perfect, complimenten aan de kok." De zanger had een cd en een dvd meegenomen voor de koning en de koningin, die een uiterst vriendelijke indruk op hem maakten. Hij is erg dankbaar voor de gastvrijheid van Willem-Alexander en Máxima.

De uitblinkerslunch vorig jaar was in maart. Toen waren schrijfster Saskia Noort en actrice Halina Reijn onder de gasten. In 2013 vond de lunch vlak voor de troonswisseling plaats. Een van de tafelgasten was radio-dj Gerard Ekdom. Die zei enkele uren na de lunch op de radio dat Willem-Alexander, toen nog prins, al anderhalf jaar van tevoren wist dat hij op 30 april 2013 koning zou worden.

 

Chique geluncht met Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit de Koningin op Paleis Noordeinde!

Een foto die is geplaatst door Marit Bouwmeester (@maritbouwmeester) op

 

Foto: Instagram: MaritBouwmeester
10 april 2015 - 15:04 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties