×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Niemand wil op bezoek komen

Door Marc van der Linden

Nu de eerste balans opgemaakt kan worden van het koningschap van Willem-Alexander, als hij op 30 april aanstaande vijf jaar op de troon zit, zal het grootste deel vooral uit complimenten bestaan. Het gaat goed met koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ze zijn zichzelf gebleven en door het koningschap zelfs wat dichterbij gekomen dan in de periode daarvoor. Er worden selfies gemaakt met het publiek, handen geschud en de media hebben de koning en de koningin veel voor de camera’s gehad.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Margriet opent tentoonstelling Sisi

Levensverhaal Oostenrijkse keizerin belicht op Paleis Het Loo

Prinses Margriet had donderdagmiddag de eer om op Paleis Het Loo een bijzondere tentoonstelling over de Oostenrijkse keizerin Elisabeth te openen. De prinses kreeg hierbij hulp van de achterkleinzoon van 'Sisi', aartshertog Michael von Habsburg-Lothringen.


De prinses en de aartshertog openden de tentoonstelling samen door een gordijn weg te trekken waardoor er een prachtige zwart-witafbeelding van Sisi verscheen.

Vlak voor de opening van de tentoonstelling sprak Michael von Habsburg-Lothringen de genodigden en de pers toe. Hij is blij met de bijzondere collectie in Nederland, waar Sisi zelf ook verschillende keren op bezoek is geweest. Na wat persoonlijke woorden sloot de achterkleinzoon van Sisi in het Nederlands af: "Ga op deze iconische reis en laat u verrassen door de verworvenheid van de tijd".

Kostuum

Na de opening zong musicalster Pia Douwes, die verschillende keren in de huid kroop van keizerin Elisabeth, een nummer uit de musical. Douwes zong het nummer, Ich gehör nur mir, in kostuum en maakte daarmee veel indruk.

Na de opening was er tijd voor een fotomoment voor een portret van Sisi aan het begin van de expositie. De prinses, de aartshertog en Pia poseerden met elkaar. "Nu hebben jullie het denk ik wel hè", zei Margriet lachend tegen de fotografen na lang geflits.

Levensverhaal

Aan de hand van foto's, filmfragmenten en persoonlijke bezittingen van de keizerin wordt haar ware levensverhaal belicht. Niet alleen het sprookjesachtige mooie beeld van de keizerin komt naar voren, ook de tragische kant van haar leven wordt belicht. Sisi had last van depressies en een obsessie voor schoonheid en gezondheid.

Nog nooit eerder was er een dergelijke tentoonstelling over Sisi te zien buiten Oostenrijk. De tentoonstelling is te zien tot en met 27 september.

Foto: BuzzR
09 april 2015 - 17:25 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties