×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Met cadeautjes naar huis

Door Marc van der Linden

Drie staatsbezoeken in één week, dat was al raar toen het bekend werd. Elk land zou ons koningspaar anderhalve dag op bezoek krijgen. Maar toen koningin Máxima afzegde na de onverwachtse dood van haar zusje en koning Willem-Alexander alleen naar Letland, Estland en Litouwen moest, werd het helemaal anders dan anders.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar op weg naar Lübeck

Koningspaar op weg naar Lübeck

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmorgen afscheid genomen van de Deense koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik. Voor het vertrek van Fredensborg Slot graveerde het koningspaar op verzoek van Margrethe met een pen met diamanten kop hun namen in een raam. Dat zal later een plaats krijgen tussen de andere vensters van het paleis.


Het gebruik van het zetten van een handtekening of bijzondere boodschap op een ruit is in de 19e eeuw bij de Deense koninklijke familie ontstaan. Margrethe's vader koning Frederik IX pakte het tijdens zijn regeringstijd weer op en Margrethe heeft de traditie naar eigen zeggen met veel plezier voortgezet. Op een raam van de Tuinzaal van Fredensborg staan al de handtekeningen van Willem-Alexanders ouders Beatrix en Claus.

Het tekenen van het raam en bijbehorende gastenboek was de slothandeling van het woensdagavond met een dansvoorstelling en diner in feite al afgesloten staatsbezoek van Willem-Alexander en Máxima aan Denemarken.

Het koningspaar wordt donderdag aan het einde van de ochtend verwacht in Lübeck, voor een kort werkbezoek aan de nauw met Denemarken verwante Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. Aansluitend reist het koninklijk gezelschap door naar Hamburg.

Foto: BuzzR
19 maart 2015 - 11:26 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties