×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar op weg naar Lübeck

Koningspaar op weg naar Lübeck

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben donderdagmorgen afscheid genomen van de Deense koningin Margrethe en prins-gemaal Henrik. Voor het vertrek van Fredensborg Slot graveerde het koningspaar op verzoek van Margrethe met een pen met diamanten kop hun namen in een raam. Dat zal later een plaats krijgen tussen de andere vensters van het paleis.


Het gebruik van het zetten van een handtekening of bijzondere boodschap op een ruit is in de 19e eeuw bij de Deense koninklijke familie ontstaan. Margrethe's vader koning Frederik IX pakte het tijdens zijn regeringstijd weer op en Margrethe heeft de traditie naar eigen zeggen met veel plezier voortgezet. Op een raam van de Tuinzaal van Fredensborg staan al de handtekeningen van Willem-Alexanders ouders Beatrix en Claus.

Het tekenen van het raam en bijbehorende gastenboek was de slothandeling van het woensdagavond met een dansvoorstelling en diner in feite al afgesloten staatsbezoek van Willem-Alexander en Máxima aan Denemarken.

Het koningspaar wordt donderdag aan het einde van de ochtend verwacht in Lübeck, voor een kort werkbezoek aan de nauw met Denemarken verwante Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. Aansluitend reist het koninklijk gezelschap door naar Hamburg.

Foto: BuzzR
19 maart 2015 - 11:26 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties