×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima roemt werk Nibud

Koningin spreekt op jubileumcongres

Máxima roemt werk Nibud

Koningin Máxima heeft vrijdagochtend tijdens het jubileumcongres van het Nibud in Utrecht alle medewerkers van de organisatie bedankt voor hun inzet. Zij hield een korte toespraak in het kader van haar functie als erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken.


"Eén onafhankelijke organisatie voor budgetvoorlichting aan huishoudens", begon Máxima met haar speech in het Muntgebouw. "Het klinkt simpel. En toch bestaat het bijna nergens in Europa. In andere landen hebben consumenten te maken met verschillende organisaties die adviseren over huishoudfinanciën. In Nederland hebben wij - gelukkig - één Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting dat alles omvat. Al 35 jaar lang."

De koningin zei dat de wereld van consumenten en hun uitgavenpatroon de afgelopen decennia ingrijpend zijn veranderd. "Maar het basisprincipe is nog steeds hetzelfde. De vraag naar onafhankelijke voorlichting over huishoudfinanciën is even groot als toen." Ze roemde het Nibud als 'een vertrouwde plek voor mensen met geldvragen' die dagelijks ongeveer 14.000 mensen bijstaat en per jaar meer dan 5 miljoen vragen beantwoordt.

Máxima benadrukte in het vervolg van haar toespraak onder meer het belang van schuldpreventie en financiële vaardigheden. Zij sloot af door alle medewerkers van het Nibud te bedanken 'voor hun enorme inzet in de afgelopen jaren'. "35 jaar houvast en hulp voor de huishoudportemonnee. Uw rol is van onschatbare waarde. Van harte gefeliciteerd met dit jubileum! Ik wens u nog heel veel succesvolle jaren toe."

Foto: BuzzR
06 maart 2015 - 12:43 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties