×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Foto's: streekbezoek aan de Veenkoloniën

Willem-Alexander en Máxima in Groningen en Drenthe

Foto's: streekbezoek aan de Veenkoloniën

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdag hun streekbezoek aan de Veenkoloniën in Groningen en Drenthe afgesloten in Emmen. Het koningspaar bezocht daar een hogeschool.


Bij Stenden Hogeschool kregen Willem-Alexander en Máxima te horen welke rol het hoger beroepsonderwijs speelt in de sociaaleconomische ontwikkeling van Oost-Drenthe. De school speelt met het onderwijsaanbod in op regionale behoeftes, bijvoorbeeld op het gebied van toerisme, duurzame logistiek en handel.

Het koningspaar sprak onder anderen met leerlingen van een basisschool, het middelbaar onderwijs en pabo-studenten over activiteiten om de belangstelling voor techniek in het onderwijs te stimuleren. Ook kregen Willem-Alexander en Máxima uitleg van studenten over de ontwikkeling van biocomposiet, een vezelversterkte kunststof, door middel van praktijkvoorbeelden.

Veendam

Willem-Alexander en Máxima begonnen hun streekbezoek eerder op de dag in het Veenkoloniaal Museum in Veendam. Het koningspaar werd bij het museum ontvangen door commissaris van de Koning in Groningen, Max van den Berg, en de burgemeester van Veendam, Sipke Swierstra.

De koning en koningin kregen een rondleiding langs de tentoonstelling over de historie van het Veenkoloniaal gebied. Vervolgens gingen Willem-Alexander en Máxima naar het cultuurcentrum vanBeresteyn. Daar praatten ze met onderzoekers en jonge boeren uit de regio.

Stadskanaal

Het bezoek werd voortgezet in Stadskanaal, waar het paar door de burgemeester van de Groningse plaats werd ontvangen bij het sociale werkvoorzieningsbedrijf Wedeka.

Wedeka werkt met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Doel van het bedrijf is om deze mensen te begeleiden naar een baan in het bedrijfsleven. Tijdens hun bezoek maakten Willem-Alexander en Máxima praatjes met medewerkers van Wedeka.

Hierna reisden de koning en de koningin door naar Drenthe. In Tweede Exloërmond spraken ze met voor- en tegenstanders van de komst van windmolens in het gebied. In Emmer-Compascuum bracht het koningspaar vervolgens een bezoek aan Multifunctioneel Centrum De Deele. Het centrum is een belangrijke ontmoetingsplaats voor inwoners van het dorp en omstreken. In Emmen werd het bezoek uiteindelijk afgesloten.

Foto: BuzzR
17 februari 2015 - 19:00 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties