×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

World Press Photo blij met Constantijn

Prins is beschermheer prestigieuze fotowedstrijd

World Press Photo blij met Constantijn

Prins Constantijn kan zich als beschermheer van World Press Photo gaan voorbereiden op zijn toespraak, want de winnende foto’s zijn bekend. Constantijn volgt de prestigieuze fotowedstrijd op de voet, zegt directeur Lars Boering.


De nieuwe directeur noemt Constantijn een beschermheer die erg betrokken is bij het reilen en zeilen van World Press Photo. ''We hebben met prins Constantijn een fantastische patron. Ik denk dat we daar bijzonder blij mee moeten zijn. Het is een bijzonder intelligente man die ons kan adviseren en tegelijkertijd kan meekijken'', zei Boering donderdag in Amsterdam na de bekendmaking van de beste persfoto's van afgelopen jaar.

De Deense fotograaf Mads Nissen is uitgeroepen tot winnaar van de internationale fotopersprijs. Hij won met zijn intieme foto van een Russisch homokoppel in hun slaapkamer in Sint Petersburg.

Beschermheer

Prins Constantijn is al sinds begin 2008 beschermheer van World Press Photo en reikt in die hoedanigheid bijna ieder voorjaar de prijs uit, vaak in aanwezigheid van zijn vrouw prinses Laurentien. Boering is sinds 1 januari directeur van de organisatie en onderhoudt nauw contact met de prins. ''Hij is gefascineerd door de fotografie die wij laten zien. Hij is ook zelf weer een dag bij de jurering geweest. Dat is altijd een bijzonder moment. We zijn erg op hem gesteld'', laat Boering desgevraagd weten.

De prins kon tijdens de jurering kennismaken met de zeventien internationale juryleden die bijna 98.000 foto's moesten beoordelen van bijna 5700 fotografen uit 131 landen. De prins toonde daarbij zijn nauwe betrokkenheid, zegt Boering.

Constantijn kan als beschermheer de organisatie adviseren. Boering: ''Hij speelt een rol in de digitalisering. Hij weet daar heel veel van. Zijn rol die hij speelt in Europa is voor ons heel waardevol.''

Foto: BuzzR
12 februari 2015 - 12:43 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties