Placeholder

Beatrix eregast bij bijzonder diner in Berlijn

Prinses Beatrix had zondag in Berlijn een bijzondere avond met vrienden, familie, studenten, professoren en beroemdheden en bekenden. De prinses was eregast bij een diner van het trilaterale studiecentrum voor Europese Studies, dat werd gehouden in het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Aan tafel met de prinses zaten in wisselende samenstelling onder meer de wereldberoemde tenor Placido Domingo, dirigent en pianist Daniel Barenboim, de Duitse minister Frank-Walter Steinmeier van Buitenlandse Zaken (zie foto), Christina Rau, weduwe van de Duitse bondspresident Johannes Rau, en IOC-voorzitter Thomas Bach. Verbindende schakel was Avi Primor, een familievriend en voormalig Israëlisch ambassadeur in Duitsland.

Onder de paar honderd genodigden waren deelnemers aan het studieprogramma, dat Israëli's, Jordaniërs en Palestijnen voor studie bijeenbrengt in Düsseldorf. Primor en de Jordaanse prins Hassan zijn aanjagers van het door Duitsland financieel ondersteunde studiecentrum dat de jongeren niet alleen meer leert over Europa, maar ook nader tot elkaar brengt. Hassan ontbrak overigens bij het diner. De toestand in Jordanië staat een buitenlandse reis van de voormalige kroonprins en goede vriend van Beatrix niet toe, zo werd aan het begin van diner in de Weltsaal van het ministerie gezegd.