×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prins Constantijn blijft werken in Brussel

Als speciaal adviseur van eurocommissaris Andrus Ansip

Prins Constantijn blijft werken in Brussel

Prins Constantijn heeft niet lang hoeven wachten op nieuw werk. Hij is deze week aan de slag gegaan als speciaal adviseur van eurocommissaris Andrus Ansip. De voormalige premier van Estland is in de Europese Commissie belast met de digitale interne markt. Dat is een deel van de portefeuille die tot oktober werd beheerd door Neelie Kroes. Prins Constantijn was haar kabinetschef.


Constantijn houdt dus werk in Brussel. Maar de prins is ook in Nederland aan de slag gegaan voor StartupDelta. Dat is door de regering opgericht om innovatieve startende ondernemingen op weg te helpen en het ondernemersklimaat daarvoor te bevorderen. Het hoofdkwartier komt op het voormalige Marineterrein in Amsterdam en Neelie Kroes is aangezocht als voorzitter en aanjager in de zogenoemde ‘International Circle of Influencers’. Zij heeft een deel van haar Brusselse team, onder wie dus ook Constantijn, meegenomen.

De 45-jarige prins knijpt er overigens twee maanden tussenuit. In april en mei maakt hij een rondreis door de Verenigde Staten als zogenoemde Eisenhower Fellow. Sinds 1953 worden jaarlijks wereldwijd zo’n dertig veelbelovende personen onderscheiden met een Fellowship, waardoor ze de kans krijgen op hun vakgebied kennis te maken met experts en geleerden bij universiteiten en bedrijven in de Verenigde Staten.

De Amerikaanse oud-generaal Colin Powell is voorzitter van de raad van bestuur van de Eisenhower Fellowships.

Foto: BuzzR
06 februari 2015 - 16:14 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties