×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Laurentien reikt Taalheldenprijs 2015 uit

Tijdens nieuwjaarsbijeenkomst Stichting Lezen & Schrijven

Laurentien reikt Taalheldenprijs 2015 uit

Prinses Laurentien heeft maandagmiddag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Stichting Lezen & Schrijven in de Pauluskerk in Rotterdam de Taalheldenprijs 2015 uitgereikt. De prijs, die voor het eerst werd uitgereikt, zet mensen in het zonnetje die zich inzetten om laaggeletterdheid te voorkomen en te verminderen.


De Taalheldenprijs is uitgereikt in drie categorieën: taalcursist, taalbegeleider en bruggenbouwer. Ineke van der Weide, die zich als taalambassadeur inzet om andere laaggeletterden over hun schaamte heen te helpen, won de prijs in de categorie cursist. Pietro van Loenen, die werkt als taalbegeleider in de gevangenis in Zoetermeer, kreeg de prijs in de categorie taalbegeleider en Jacqueline Blase mag zich een bruggenbouwer noemen dankzij de door haar opgezette bewustwordingscampagnes.

De prijs, die bestaat uit een gouden speldje en een bedrag van 2500 euro, werd in het leven geroepen ter gelegenheid van het afscheid van Laurentien als voorzitter van Stichting Lezen & Schrijven in 2014. Zij blijft nauw betrokken bij de stichting als erevoorzitter en blijft zich inzetten tegen laaggeletterdheid in Nederland en daarbuiten.

''Laaggeletterdheid raakt de hele maatschappij; het thema is vervlochten met sociale en digitale participatie maar ook met de economie, gezondheidsvraagstukken en financiële geletterdheid'', aldus Laurentien. ''De verhalen van cursisten, begeleiders en bruggenbouwers zijn nodig om het taboe te doorbreken en om concrete oplossingen zichtbaar te maken. Door aandacht te vragen voor persoonlijke verhalen van moed, daadkracht en doorzettingsvermogen hopen we anderen te inspireren tot actie.''

Foto: Twitter: @LezenSchrijven
26 januari 2015 - 17:25 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties