×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Foto's: Koning ontvangt geloofsbrieven

Ambassadeurs Afghanistan, Saoedi-Arabië en Gambia op paleis

Foto's: Koning ontvangt geloofsbrieven

Koning Willem-Alexander heeft woensdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag de geloofsbrieven van de nieuwe ambassadeurs van Afghanistan, Saoedi-Arabië en Gambia ontvangen. De ambassadeurs werden ieder opgehaald in een galarijtuig met twee paarden ervoor.


Het is de eerste keer dit jaar dat koning Willem-Alexander ambassadeurs ontvangt. De diplomaten kunnen formeel aan de slag na het aanbieden van hun geloofsbrieven. Dat zijn ook echt twee brieven. Eén meldt het vertrek van de vorige vertegenwoordiger, de andere brief verklaart dat de brenger ervan door zijn of haar regering is aangesteld in Nederland. Het aanbieden van de geloofsbrieven is een gebruik dat stamt uit de late Middeleeuwen.

Foto: BuzzR
  • Ambassadeur Obaidullah Obaid van Afghanistan
  • Ambassadeur Abdulaziz Abdullah Abohaimed van het koninkrijk Saoedi-Arabië
  • Ambassadeur Teneng Mba Jaiteh van Gambia
 

Reacties