×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Máxima versus Melania

Door Marc van der Linden

Máxima en Melania Trump – of ze elkaar al eens hebben ontmoet is niet bekend. Wat een ontmoeting tussen de koningin en de Amerikaanse first lady interessant maakt, is dat hun levens opvallende parallellen vertonen. Ze zijn allebei de ’eerste vrouw’ van een land waarin ze niet geboren werden. En ze belandden op die positie door de liefde. Maar waar Máxima wist dat haar man op een dag staatshoofd zou worden, kon Melania niet vermoeden dat haar man ooit president van de Verenigde Staten zou zijn.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Laurentien: 'Vaders moeten meer voorlezen'

Prinses leest voor tijdens Nationaal Voorleesontbijt

Laurentien: 'Vaders moeten meer voorlezen'

Voor een aandachtig gehoor van jonge kinderen heeft prinses Laurentien woensdagmorgen ter gelegenheid van het Nationale Voorleesontbijt in de bibliotheek van Hoorn het prentenboek 'Boer Boris gaat naar zee' voorgelezen. De kinderen luisterden ademloos toe. ''Het rijmt, het rijmt", onderbraken ze de prinses een aantal keren enthousiast.


''Het is een hele ontdekkingstocht", zei Laurentien over het voorlezen aan de jonkies. ''Ik vind het zelf ook nog heerlijk om voorgelezen te worden, maar helaas gebeurt dat niet zo vaak", voegde ze er lachend aan toe. Voorlezen is echter niet alleen leuk, maar ook nuttig. ''Kinderen die vijftien minuten per dag worden voorgelezen, kennen 55 keer meer woorden dan kinderen die niet worden voorgelezen", aldus Laurentien.

''Voorlezen op jonge leeftijd is dus belangrijk voor hun taalontwikkeling. Het werkt aan alle kanten", zei de prinses die voor de twaalfde keer deelnam aan het Voorleesontbijt. ''Het is altijd een feest." Eén doelgroep blijft echter nog achter bij het voorlezen, zo wist Laurentien: vaders. ''Maar 8 procent van de vaders leest vaak voor. Dat moet veranderen, want vaders die voorlezen doen het vaak beter dan moeders. Ze kunnen zich makkelijker losmaken van de tekst", zo bleek uit onderzoek.

Prinses Laurentien had met dat laatste overigens ook geen moeite. Ze wist de kinderen goed bij het verhaal te houden, stelde tussendoor veel vragen en liet de kinderen ook reageren op het verhaal van de boer die zo'n beetje zijn hele boerderij meesleept naar een dagje aan zee, van koeien en kippen tot de varkens aan toe.

Foto: BuzzR
21 januari 2015 - 12:01 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties