×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Lof en love voor Elizabeth

Door Marc van der Linden

Wie deze column vaak leest, weet dat ik bewondering heb voor de Britse koningin Elizabeth. Naar mijn mening is er in de geschiedenis niet één staatshoofd geweest die in haar leven zoveel veranderingen heeft meegemaakt als zij. Ze werd geboren in een tijd dat haar grootouders nog keizer en keizerin van India waren en het voor gewone stervelingen onmogelijk was om ooit met royals in contact te komen.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima waarschuwt banken voor te strikte regels

Koningin spreekt op conferentie in Londen

Máxima waarschuwt banken voor te strikte regels

Koningin Máxima is maandagmorgen wat later aangekomen bij de conferentie over toegang tot financiële diensten dan gepland. Ze miste daardoor de openingstoespraak van Justin Welby, de aartsbisschop van Canterbury. "Het spijt me dat ik wat laat ben. Het was een risico", verontschuldigde koningin Máxima zich bij de congresgangers.


Het risico was de vroege vlucht naar Londen, op een koude winterdag. Er trad vertraging op omdat het toestel ont-ijst moet worden. De extra tijd die dat bij vertrek kostte, zorgde ervoor dat Máxima zo'n drie kwartier later in het financiële hart van de Britse hoofdstad aankwam. Ze hoefde niet meteen op het spreekpodium, omdat de organisatie het schema meteen had aangepast.

De koningin was in Londen uitgenodigd als expert op het gebied van betere toegankelijkheid van financiële diensten. Ook in een land als Groot-Brittannië zijn er nog altijd twee miljoen mensen die geen bankrekening hebben en geen toegang hebben tot zaken als verzekeringen, leningen of spaarrekeningen. Wereldwijd zijn dat 2,5 miljard mensen.

Pinautomaat

"Toegang tot financiële diensten is belangrijk", liet de aartsbisschop al weten. Het helpt bij de ontwikkeling, met name van mensen met een laag inkomen. Voor hen is gratis gebruik van een pinautomaat essentieel, maar ook de aanwezigheid daarvan in de buurt. "De grootste dichtheid zien we in rijke wijken", wist Welby. De mogelijkheid om kleine bedragen op te nemen, was evenzeer van belang, zo betoogde hij.

Koningin Máxima putte uit haar ervaringen bij werkbezoeken aan onder meer Colombia en China vorig jaar om aan te geven dat innovaties zoals mobiel bankieren kunnen helpen om iedereen toegang te geven tot financiële diensten. "Maar de regelgeving moet wel gelijke tred houden", aldus Máxima. Ook moeten banken oppassen dat ze, in hun pogingen fraude en dergelijke tegen te gaan, de spelregels niet zo strikt maken dat mensen met kleine inkomens worden buitengesloten.

Foto: BuzzR
19 januari 2015 - 12:36 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties