×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Met cadeautjes naar huis

Door Marc van der Linden

Drie staatsbezoeken in één week, dat was al raar toen het bekend werd. Elk land zou ons koningspaar anderhalve dag op bezoek krijgen. Maar toen koningin Máxima afzegde na de onverwachtse dood van haar zusje en koning Willem-Alexander alleen naar Letland, Estland en Litouwen moest, werd het helemaal anders dan anders.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Tóch Gulden met Willem-Alexander

Set nieuwe munten nu te koop

Tóch Gulden met Willem-Alexander

De gulden is in Nederland al geruime tijd verdwenen maar het is nog wel altijd de munteenheid op Curaçao en Sint-Maarten. Daar is inmiddels de nieuwe gulden met portret van Willem-Alexander verschenen.


De munten zijn onlangs in omloop gebracht. Ze zijn moeilijk verkrijgbaar omdat Curaçao en Sint Maarten met een tekort aan muntgeld kampen. Voor verzamelaars zijn de munten echter wel te koop bij bijvoorbeeld de Koninklijke Nederlandse Munt. Aan de ene kant van de munt staat de beeltenis van de koning en aan de andere kant, opmerkelijk genoeg, het wapen van de Nederlandse Antillen. Het wapen was in gebruik tot 10 oktober 2010, toen de Nederlandse Antillen als land binnen het Koninkrijk der Nederlanden werd opgeheven. De Antilliaanse gulden is de munteenheid van Curaçao en Sint Maarten. Tot 1986 werd deze munteenheid ook gebruikt op Aruba en tot 1 januari 2011 ook op Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De munt is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar tegen een koers van 1,79 gulden op 1 dollar. De gulden is momenteel 0,41 eurocent waard.

06 november 2014 - 10:16 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties