×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Schaatssport krijgt steun van Willem-Alexander en Máxima

Op eerste dag staatsbezoek Zuid-Korea

Schaatssport krijgt steun van Willem-Alexander en Máxima

Onder het toeziend oog van koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye hebben de schaatsbonden van Nederland en Zuid-Korea maandag in het presidentieel paleis in Seoul een samenwerkingsovereenkomst gesloten.


Het ondertekenen van deze overeenkomst was een van de eerste programma-onderdelen op de eerste dag van het staatsbezoek dat het koningspaar aan Zuid-Korea aflegt. De koning en koningin, beiden fervent schaatsliefhebbers, keken toe hoe algemeen directeur Paul Sanders van de schaatsbond KNSB en voorzitter Jaeyoul Kim van de Zuid-Koreaanse schaatsunie KSU hun handtekening zetten onder het zogenoemde memorandum of understanding.

Het partnership loopt tot en met de Olympische Winterspelen in 2018. Zowel de KNSB als de Zuid-Koreaanse schaatsbond willen op weg naar de Winterspelen in Pyeongchang 2018 kennis en expertise uitwisselen. Zuid-Koreaanse langebaantalenten zullen later dit seizoen meedraaien met de ploeg van Jong Oranje. Omgekeerd zal onze nationale shorttrackselectie later dit seizoen naar Zuid-Korea afreizen.

Vooruit kijken

''Deze samenwerking heeft toegevoegde waarde voor beide landen'', zegt Sanders. ''De Zuid-Koreaanse bond wil leren van ons als traditioneel langebaanland. De KNSB wil kennis opdoen op het gebied van shorttrack, waar Zuid-Korea zeer groot in is. Ook is het belangrijk om vooruit te kijken en in te spelen op de topsportmomenten die komen gaan, zoals de Olympische Spelen in Pyeongchang in Zuid-Korea in 2018.''

''Deze samenwerking biedt een prachtige kans om elkaars kennis te delen en zal zeker een win-wineffect opleveren”, meent KSU-voorzitter Jaeyoul Kim. ''Na de recente aanstelling van Erik Bouwman als bondscoach zal de KSU zijn teams zo goed mogelijk ondersteunen, zodat de nationale ploeg straks optimaal kan presteren in Pyeongchang”, voegt de preses toe.

Foto: BuzzR
03 november 2014 - 09:44 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties