×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar bijgepraat over aanpak vergrijzing

Op tweede dag staatsbezoek

Koningspaar bijgepraat over aanpak vergrijzing

Koning Willem-Alexander is op de tweede dag van zijn staatsbezoek aan Japan op de universiteit van Tokio bijgepraat over de wijze waarop het land omgaat met de steeds ouder wordende bevolking. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst over 'innovatieve leefomgevingen voor een vergrijsde maatschappij'. Een kwart van de Japanners is ouder dan 65 en de komende jaren groeit het aandeel van ouderen in de samenleving nog veel verder. Het regerings- en gezondheidsbeleid moet daarop worden afgesteld.


Uitgangspunt is om ouderen actief en fit te houden en ze contact te laten houden met de gemeenschap. Dat kan bijvoorbeeld door ze ook na hun pensionering een kans op werk te geven, vertelde de burgemeester van de stad Kashiwa, waar 40 procent van de bevolking boven de 65 is. Er zijn tal van proefprojecten op touw gezet, waarover inwoners persoonlijk met Willem-Alexander en Máxima spraken. Nederland staat eenzelfde vergrijzing te wachten en zou onder meer veel kunnen opsteken van de vergevorderde Japanse robottechnologie. Het koningspaar bekeek daarvan een aantal demonstraties.

Behalve op het terrein van gezond ouder worden, noemde Willem-Alexander ook de landbouw en windenergie als terreinen waarop Nederland en Japan kunnen samenwerken. Ook Abe zei in de tafelrede bij het aan het Nederlandse gezelschap aangeboden diner dat hij hoge verwachtingen heeft van de samenwerking op het gebied van landbouw. Vrijdag, de slotdag van het staatsbezoek, komt dit andermaal aan de orde tijdens een voedsel- en landbouwconferentie. Het koningspaar biedt die dag het keizerspaar, met wie donderdag informeel werd geluncht, ook een concert aan.

Foto: BuzzR
30 oktober 2014 - 17:08 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties