Placeholder

Nieuwe functie voor prins Constantijn

Prins Constantijn is deze week benoemd tot voorzitter van de raad van advies van het SIDN Fonds. Dat staat op de website van SIDN, het bedrijf achter de internetextensie .nl.

SIDN heeft het fonds in mei opgericht. Het SIDN Fonds begint volgend jaar met de financiële ondersteuning van projecten die zich richten op het versterken van de maatschappelijke en economische waarde van het internet in Nederland.

In de raad van advies zitten experts en vertegenwoordigers uit de internetgemeenschap. De raad helpt het fonds bij het beoordelen van projectvoorstellen.

Brussel

De 45-jarige broer van koning Willem-Alexander zit sinds 2010 in de staf van eurocommissaris Neelie Kroes, die momenteel met haar laatste week bezig is. Volgens Het Financieele Dagblad blijft Constantijn na haar vertrek in Brussel werken.

De prins vervult tot komend voorjaar de functie van adviseur van de Brit Robert Madelin, de directeur-generaal communicatienetwerken. Constantijn zal zich vooral bezighouden met gedragsregels voor internetbedrijven.