×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Nederland profiteert lang van staatsbezoek

Japan is vereerd met keuze koning Willem-Alexander

Nederland profiteert lang van staatsbezoek

Japan is vereerd dat koning Willem-Alexander het land heeft uitgekozen voor zijn eerste staatsbezoek buiten Europa. In een land waar symboliek en hoffelijkheid belangrijke rollen spelen, is dat een belangrijk gebaar. Volgens de Nederlandse ambassadeur in Tokio, Radinck Jan van Vollenhoven, die dinsdag de meegereisde pers ontmoette, zal Nederland nog jarenlang plezier hebben van de gekweekte goodwill.


Dat het bezoek goed valt, blijkt ook uit de grote opkomst van de keizerlijke familie bij niet minder dan 4 onderdelen van het woensdag officieel beginnende staatsbezoek. Dat krijgt dankzij de opmerkelijke, maar gezien de goede vriendschapsbanden niet geheel verrassende, aanwezigheid van kroonprinses Masako ook meer aandacht dan anders het geval zou zijn geweest.

Voor de symboliek is het wel mooi dat het tweede staatsbezoek dat Japan dit jaar beleeft uit Nederland komt, na het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama. Japan kent maar twee inkomende staatsbezoeken, en dus wordt door de regering in Tokio gewikt en gewogen over wie langs mag komen. Dat de pas vorig jaar aangetreden koning Willem-Alexander zo snel wordt ontvangen, is een bewijs van de goede relaties tussen beide landen en beide vorstelijke families.

Het bezoek past wat dat betreft ook prima bij de kennismakingsbezoeken die het koningspaar vorig jaar na de troonswisseling aflegde aan de bevriende koningsparen in Europa.

Foto: BuzzR
28 oktober 2014 - 11:59 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties