Placeholder

Beatrix deze week in Amsterdam en Apeldoorn

Prinses Beatrix heeft in een week drie agendapunten op het programma staan, zo is te lezen op Koninklijkhuis.nl. Haar eerste officiële verplichting is donderdag. Zij is dan aanwezig bij de opening van de tentoonstelling Magisch Afrika, maskers en beelden uit Ivoorkust in De Nieuwe Kerk in Amsterdam.

De tentoonstelling bevat ruim 200 kunstobjecten uit Ivoorkust uit de 19e, 20e en 21e eeuw. Tijdens de opening brengt dansgroep TaM TaM IvoirE een traditionele maskerdans uit Ivoorkust. De prinses krijgt vervolgens een rondleiding. De tentoonstelling is van 25 oktober tot en met 15 februari 2015 te zien.

Een dag later is de prinses bij de Wapendag van de Koninklijke Marechaussee bij Paleis Het Loo in Apeldoorn. Beatrix is sinds 1956 beschermvrouwe van de Koninklijke Marechaussee. De jaarlijkse Wapendag staat dit jaar in het teken van het 200-jarig bestaan van de Koninklijke Marechaussee.

Volgende week woensdag, 29 oktober, opent de prinses de nieuwbouw van verpleeghuis Landrijt, onderdeel van Archipel Kenniscentrum in Eindhoven. Na de openingsbijeenkomst wordt Beatrix rondgeleid door het nieuwe gebouw.