×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning: 'Creatieve industrie maakt levens beter'

Willem-Alexander spreekt op bijeenkomst cultuurministers

Koning: 'Creatieve industrie maakt levens beter'

"De creatieve industrie maakt levens beter en economieën sterker.'' Dat zei koning Willem-Alexander maandag bij de opening van de zesde Asia Europe Meeting (ASEM) in Rotterdam. Hier praten de komende 2 dagen cultuurministers uit ruim 40 Europese en Aziatische landen met elkaar over de creatieve industrie. De bijeenkomst is elke 2 jaar en vindt voor het eerst in Nederland plaats.


Volgens de koning is het thema voor de bijeenkomst wellicht enigszins uitdagend, omdat in het verleden voornamelijk werd gesproken over het culturele erfgoed. Maar 'de creatieve industrie verdient een belangrijke plek op onze agenda's'. Wereldwijd groeit deze sector en met name in landen in Europa en Azië worden creatieve concepten ontwikkeld die de kwaliteit van onze levens verbeteren. "Het is de magische mix van verbeelding, innovatie en cultureel ondernemerschap die zo spannend en veelbelovend is.''

De samenwerking tussen bijvoorbeeld kunstenaars en ingenieurs, artsen en ontwerpers en architecten met waterexperts bij het maken van nieuwe concepten zijn volgens de koning van belang. Dit leidde in ons land al tot het gebruik van speciale verlichting in ziekenhuizen die een persoonlijkere en rustigere sfeer creëren voor de patiënt, een zogenoemd water plaza in Rotterdam dat overstromingen moet voorkomen en plannen om mobiele telefoons op te laden via kledingstukken. "De creatieve industrie is de stoommachine van de 21e eeuw'', aldus Willem-Alexander.

Gastvrouw

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs en Cultuur is de gastvrouw van de conferentie. Ze buigt zich met haar collega's over de creatieve industrie aan de hand van drie thema's: duurzaamheid in steden, ondernemerschap en creatief onderwijs. Ze bekijken onder meer hoe de overheid kan inspelen op mogelijkheden die bijdragen aan welvaart, milieu, leefbaarheid en economische groei.

Aan de conferentie doen ook enkele professionals uit de creatieve sector mee, die de afgelopen dagen al bijeenkomsten bijwoonden in Amsterdam en Eindhoven.

Foto: BuzzR
20 oktober 2014 - 10:07 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties