×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning: 'We gaan lijn Koningsdag doortrekken'

Koningsdag 2015 in Dordrecht

Koning: 'We gaan lijn Koningsdag doortrekken'

Koning Willem-Alexander heeft zaterdag in Dordrecht bekendgemaakt waar op 27 april 2015 Koningsdag wordt gevierd: in Dordrecht. Dat deed de koning in een toespraak tijdens het jaarcongres van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen. Hij onthulde ook de plannen voor een Koningsdag 'nieuwe stijl'.


De koning blijft net als zijn moeder prinses Beatrix het land in gaan. Niet meer naar 2 gemeenten, maar naar 'één gemeente met een centrumfunctie voor de streek'. Die stad krijgt de kans zichzelf én de streek optimaal te presenteren. Het is bedoeling dat net voorheen op Koninginnedag een stadswandeling wordt gemaakt om, zoals aldus de koning 'zoveel mogelijk mensen uit de stad en streek te ontmoeten'. "Dat vertrouwde element houden we graag vast", zei hij.

Daarnaast echter brengt de koning het defilé terug dat de Koninginnedagen van zijn grootmoeder Juliana kenmerkte. Hij doet dat in een andere vorm: een feestelijke 'grande parade'. Hoe die eruit moet zijn - alles is mogelijk zei de koning - moet nog nader worden uitgewerkt. Willem-Alexander hoopt op een kleurrijk spektakel, met bijvoorbeeld muziek, sport, cultuur, design, en sociale initiatieven. "Zo kan op Koningsdag een element uit vroeger jaren in een andere, nieuwe gedaante weer terugkeren."

Willem-Alexander heeft met zijn vrouw koningin Máxima lang nagedacht over de invulling van het feest. "We gaan de lijn doortrekken", aldus de koning. "In meer dan 120 jaar heeft Koninginnedag - nu Koningsdag - zijn waarde bewezen als een samenbindend feest dat heel veel mensen in ons Koninkrijk - en zeker ook onze familie - dierbaar is." Het was volgens de koning ook een feest dat zich 'altijd heeft aangepast aan nieuwe tijden'. Hij noemde het een 'traditie die voortdurend voeling houdt met de tijd'.

Foto: BuzzR
11 oktober 2014 - 13:06 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties