×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Laurentien swingt met Nick en Simon

Prinses geeft met zangers startsein voor Schoenmaatjesproject

Laurentien swingt met Nick en Simon

Prinses Laurentien stond vrijdagochtend samen met Nick en Simon op het podium in Zaltbommel. Op basisschool De Zandkampen gaven de Volendammers en de prinses het startsein voor de 20e editie van het Schoenmaatjesproject van ontwikkelingsorganisatie Edukans.


Nick en Simon zijn al jaren als ambassadeurs verbonden aan het project, waarbij Nederlandse basisscholieren schoenendozen vullen met schoolspullen en speelgoed voor scholieren in ontwikkelingslanden. Laurentien is sinds kort supporter van Edukans en zet zich zowel voor als achter de schermen in voor het project.

De vrouw van prins Constantijn vertelde de stampvolle zaal in de school in Zaltbommel hoe belangrijk het is voor kinderen dat ze het gevoel hebben te worden gezien. "Met zo'n doos vol spullen laat je een kind weten; jij doet ertoe. Wij zien jou en vinden jou belangrijk. Als je dat voelt, kun je ook beter leren. Het maakt geloven in jezelf heel tastbaar."

Oneerlijk

Het optreden van de prinses en het Volendamse duo, dat een aantal liedjes zong, werd live uitgezonden op alle digiborden op basisscholen in het hele land. Laurentien noemde de ochtend ''in één woord geweldig''. ''Laten we zorgen dat Nick en Simon dit nog heel lang doen. Het is oneerlijk verdeeld in de wereld en daar moeten we bij blijven stilstaan.''

Laurentien riep alle scholieren in Nederland op een schoenendoos te vullen voor Edukans. En deed daarbij een speciaal verzoek. "Als jullie een doos vullen, doe daar dan een briefje bij met de vraag wat de ontvanger ermee gaat doen. Dan krijg je verhalen terug die niemand anders je kan vertellen."

Foto: Twitter: @edukans
03 oktober 2014 - 12:30 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties