×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

NOS volgt koningspaar in Japan en Zuid-Korea

Twee programma's over staatsbezoeken Willem-Alexander en Máxima

NOS volgt koningspaar in Japan en Zuid-Korea

Onder de titel Koningspaar in Japan zendt de NOS vrijdagavond 31 oktober een verslag uit van het staatsbezoek dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima eind deze maand afleggen in Japan. Op dinsdag 4 november volgt nog een tv-verslag van het aansluitende staatsbezoek van het koningspaar aan Zuid-Korea.


Het staatsbezoek aan Japan richt zich op kennisuitwisseling en nieuwe samenwerkingsverbanden op het gebied van energie en land- en tuinbouw. Het staatsbezoek bevat verder traditionele onderdelen als een welkomstceremonie op het Keizerlijk Paleis in Tokio, een inspectie van de erewacht en een ontmoeting met keizer Akihito en keizerin Michiko. Ook het staatsbanket op het paleis, een ontmoeting met minister-president Shinzo Abe en het officiële afscheid van het keizerspaar wordt in beeld gebracht.

Op maandag 3 november arriveren Willem-Alexander en Máxima in Zuid-Korea. Ze zijn uitgenodigd door president Park Geun-hye. Het is de eerste keer dat een Nederlandse vorst een staatsbezoek brengt aan Zuid-Korea. Willem-Alexander bezocht er in 2012 wel de Wereldtentoonstelling. Het staatsbezoek aan Zuid-Korea heeft als doel de economische betrekkingen te intensiveren en de samenwerking te bevorderen in de sectoren hightech, windenergie en agribusiness. Bondscoach Guus Hiddink reist mee naar Korea als boegbeeld van de economische missie en als lid van de officiële delegatie. Hiddink maakte in 2002 furore als bondscoach van het Koreaanse elftal tijdens het WK.

Astrid Kersseboom presenteert beide NOS-programma's op NPO 2.

Foto: BuzzR
29 september 2014 - 16:08 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties