×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moederfiguur

Door Marc van der Linden

Het NOS Journaal kwam na de trouwerij van prins Harry en Meghan Markle met allerlei conclusies over hoe de Britse monarchie 'onder leiding' van Meghan zou veranderen. Natuurlijk: het is verfrissend om niet weer een lelieblank meisje aan de arm van haar prins de kerk uit te zien lopen. Maar dat Meghan van gemengde afkomst is, deed mij niets speciaals. Wel dat hij veel zenuwachtiger was dan zij. Harry zat omringd door allerlei mensen die hij zijn leven lang al kent en weet de media als geen…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima in gesprek met werkzoekende jongeren

"Zij zijn cruciaal voor de toekomst van ons land"

Máxima in gesprek met werkzoekende jongeren

Koningin Máxima ging donderdag in gesprek met werkzoekende jongeren en managers uit het bedrijfsleven. Dit deed de koningin in Den Haag op de eerste dag van de WerkWeek. De week bestaat uit meer dan honderd activiteiten in het land om de positie van jongeren op de arbeidsmarkt te versterken.


''Nederland heeft veel goed opgeleide jongeren die op zoek zijn naar werk. Zij zijn cruciaal voor de toekomst van ons land'', zegt koningin Máxima op de Facebookpagina van het Koninklijk Huis. ''In de WerkWeek spannen tal van organisaties zich in om deze jongeren op weg te helpen naar een baan, stage of de juiste opleiding. Vaak komen jongeren zelf in actie, zoals ik vandaag zag bij een bijeenkomst van DeBroekriem. Ik vind het goed en belangrijk dat deze initiatieven verspreid en versterkt worden en dat het bedrijfsleven wordt betrokken bij het vergroten van de kansen op werk voor jongeren.''

DeBroekriem is een initiatief van jongeren op zoek naar werk en startte in 2012 in Utrecht. Door workshops en bijeenkomsten kunnen jongeren hun netwerk en sollicitatievaardigheden vergroten. Met hulp van Mirjam Sterk, ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid, is DeBroekriem inmiddels uitgebreid naar twintig regio's. Vorige maand vond de duizendste deelnemer een baan.

 

 

Foto: BuzzR
18 september 2014 - 12:35 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties