Placeholder

Laurentien duikt in gracht

Na Máxima, toen nog prinses, is donderdag ook prinses Laurentien in Amsterdam in het water van de Amstel gesprongen. Dat deed ze om aandacht te vragen voor de eerste Nationale WaterSpaarders Dag. De actie was bedoeld voor kinderen, die eerder een ‘persoonlijke uitnodiging’ hadden gekregen van de prinses.

Het evenement is gekoppeld aan de Amsterdam City Swim voor kinderen die zondag als onderdeel van de City Swim voor volwassenen wordt gehouden en waar geld ophalen voor de spierziekte ALS centraal staat. Dat is dezelfde ziekte waarvoor in de hele wereld bekenden en minder bekenden de uitdaging aangaan om óf geld te schenken óf een emmer ijswater over zichzelf te gieten. Allebei mag overigens ook. Máxima nam in 2012 deel aan de City Swim in de grachten.

Prinses Laurentien wilde aandacht vragen voor het zuinig omspringen met water, zoals slechts 5 minuten onder de douche staan. Laurentien hoopt dat heel Nederland zich bij dat voornemen aansluit en riep daarbij de hulp van de jeugd in. Schoon water is namelijk niet vanzelfsprekend, aldus de prinses in de vorige maand verstuurde brief aan de kinderen die zich al hadden opgegeven voor de City Swim. Ze nodigden hen uit om 5 minuten te komen watertrappelen in de Amstel.