×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Glasnost in het paleis

Door Marc van der Linden

Binnenkijken in Paleis Noordeinde, waar op dat moment het Jordaanse koningspaar op bezoek was. Interviews met een lakei, de kok van de koning, beelden van hoe de tafels gedekt worden en uit de bloemisterij van het paleis. En nu blijkt de familie van Máxima, na jarenlang stilzwijgen, onlangs met een journaliste te hebben gesproken.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Warme banden tussen Oranjes en keizerlijke familie

Koningspaar deze herfst naar Japan

Warme banden tussen Oranjes en keizerlijke familie

Al jaren hebben de Oranjes en het Japanse keizershuis warme banden. Koningin Beatrix sprak daar al over tijdens haar historische staatsbezoek in 1991. De aanwezigheid van het Japanse kroonprinselijk paar Naruhito en Masako bij de inhuldiging van Willem-Alexander onderstreepte vorig jaar dat de bijzondere relaties ook in de volgende generatie zijn voortgezet.


Dat kroonprinses Masako (50) de reis naar Amsterdam destijds maakte, was bijzonder. De met gezondheidsproblemen kampende Masako was sinds 2002 niet meer officieel op reis geweest naar het buitenland. Haar enige tripje overzee in die periode was een vakantie van 2 weken in, wederom, Nederland. Dat was eveneens uitzonderlijk, omdat de Japanse hofhouding en regering niet snel toestemming geven voor buitenlandse vakanties.

Beide keren kwam Masako gesterkt terug, zo moesten ook de Japanse media erkennen. Dat Masako’s ouders in Nederland wonen - haar vader Hisashi Owada (81) is rechter bij het Internationaal Gerechtshof - speelde daarbij ook een rol. Zo sloeg de kroonprinses het feestelijke diner dat koningin Beatrix aan de vooravond van de troonswisseling aanbood in het Rijksmuseum over, om die avond met haar ouders te kunnen doorbrengen.

Water en sanitatie

Willem-Alexander heeft de keizerlijke familie regelmatig opgezocht tijdens zijn vele bezoeken aan Japan. Met kroonprins Naruhito deelt hij de belangstelling voor water en sanitatie. Naruhito was beschermheer van de VN-adviesgroep waarvan Willem-Alexander tot vorig jaar voorzitter was.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan eind oktober op staatsbezoek naar Japan.

Foto: BuzzR
29 augustus 2014 - 12:20 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties