×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Glasnost in het paleis

Door Marc van der Linden

Binnenkijken in Paleis Noordeinde, waar op dat moment het Jordaanse koningspaar op bezoek was. Interviews met een lakei, de kok van de koning, beelden van hoe de tafels gedekt worden en uit de bloemisterij van het paleis. En nu blijkt de familie van Máxima, na jarenlang stilzwijgen, onlangs met een journaliste te hebben gesproken.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Willem-Alexander en Máxima deze week in Peru

Koningspaar bezoekt Machu Picchu

Willem-Alexander en Máxima deze week in Peru

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn deze week in Peru. Dat meldde dinsdag het Peruaanse persbureau Andina. Het koningspaar heeft maandag een bezoek gebracht aan Machu Picchu, de eeuwenoude Inca-citadel en -ruïne die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Er waren strenge veiligheidsmaatregelen genomen, aldus Adina.


Koningin Máxima was in maart ook al in Peru, maar toen in haar rol van speciaal pleitbezorger voor toegankelijke financiële diensten. Ze werd toen door president Ollanta Humala ontvangen op het presidentieel paleis in Lima. In een gesprek met media aan het einde van dat werkbezoek kwam Machu Picchu al even ter sprake.

Het koningspaar zou zondag zijn aangekomen in Cusco, de op 3400 meter hoogte gelegen historische Peruaanse stad op enkele uren rijden van Machu Picchu. Daar hebben ze een stadstoer gemaakt en daarna zijn ze gaan kijken bij de archeologische opgravingen van Sacsayhuaman en Awanacancha.

Trein

De tocht naar Machu Picchu, nooit ontdekt door de Spaanse veroveraars van Peru, werd zoals gebruikelijk gemaakt met de trein vanuit het plaatsje Ollantaytambo. Dat ligt aan de voet van de berg waarop de 15e eeuwse Inca-stad is gebouwd.

De Rijksvoorlichtingsdienst wilde het vakantieverblijf in Peru niet bevestigen. Over privéreizen van de Oranjes worden geen mededelingen gedaan, aldus de reactie.

Foto: BuzzR
06 augustus 2014 - 09:45 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties