×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Belgische en Luxemburgse vorsten naar Maastricht

Oude koninkrijk weer even compleet

Belgische en Luxemburgse vorsten naar Maastricht

Koning Filip en koningin Mathilde van België alsook groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa van Luxemburg zullen zaterdag 30 augustus de viering van 200 jaar Koninkrijk in Maastricht bijwonen.


Eerder werd al bekendgemaakt dat Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima en Bondspresident Joachim Gauck van Duitsland en zijn partner Daniela Schadtaanwezig zullen zijn.

Op zaterdag 30 augustus organiseert het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk  het  vierde van zes nationale evenementen. Onder het motto Hello World is het thema die dag internationale oriëntatie, waarbij onze handel, cultuur en politiek centraal staan. 200 jaar geleden begon het Congres van Wenen waarop de grenzen in Europa opnieuw werden getrokken. De Europese mogendheden herstelden onder meer de Nederlandse onafhankelijkheid. Ook werd besloten tot de oprichting van het Verenigd Koninkrijk van Nederland en België, waarin Nederland, België en Luxemburg samen gingen. België en Luxemburg zijn dus een deel geweest van de geschiedenis van ons Koninkrijk in de afgelopen 200 jaar. Ook nadat in 1830 de wegen uiteen gingen zijn de betrekkingen altijd heel hecht gebleven.

Vanwege deze historische, en ook de huidige, betrekkingen zijn de staatshoofden van onze buurlanden uitgenodigd.  Zij wonen zaterdag 30 augustus eerst een muzikale kunstmodepresentatie  op de Markt bij, gevolgd door een internationaal congres in het Theater aan het Vrijthof. Op dit congres, getiteld Hello World! Reflections on the Netherlands, spreken onder meer de Duitse Bondspresident en minister Timmermans van Buitenlandse Zaken. Aansluitend bezoeken zij kort het Preuvenemint. Dit grootste culinaire festijn van Nederland staat dit jaar in het teken van de viering van 200 jaar Koninkrijk.

16 juli 2014 - 18:10 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties