Placeholder

Prinses Margriet en Jan Smit in Ghana

Prinses Margriet is dinsdag begonnen aan een 3-daags werkbezoek aan het West-Afrikaanse Ghana. De prinses is daar als beschermvrouw van SOS Kinderdorpen en wordt vergezeld door zanger Jan Smit, die zich al 15 jaar inzet als ambassadeur voor de organisatie.

''Dankzij hun inzet krijgen we nog meer steun van nog meer mensen en daardoor kunnen wij nog meer kinderen helpen aan een veilige familie om in op te groeien. Daarom is het fantastisch dat onze beschermvrouwe en onze SOS ambassadeur zich willen inzetten voor SOS Kinderdorpen”, aldus de organisatie op de eigen website.

De twee gaan bij verschillende projecten een kijkje nemen, onder meer in achterstandswijken. Van het bezoek worden opnamen gemaakt die volgens de voorlopige planning aan het einde van de zomer uitgezonden worden, zo lieten ingewijden voor vertrek van de prinses weten.

Beschermvrouw

Prinses Margriet is dit jaar 30 jaar beschermvrouw van SOS Kinderdorpen. Ze bezocht de afgelopen jaren dan ook verscheidene kinderdorpen in onder andere Brazilië, China, Burkina Faso en Chili.

Stichting SOS Kinderdorpen zet zich in voor kinderen in 133 landen. De organisatie biedt onderdak aan ruim 82.000 weeskinderen en kinderen uit straatarme of gebroken gezinnen in 545 kinderdorpen wereldwijd. Van die dorpen worden er 15 gefinancierd door de Nederlandse afdeling, SOS Kinderdorpen Nederland, die in 1965 werd opgericht.