×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning opent ‘muziekpaleis’

Willem-Alexander slaat op gong in TivoliVredenburg

Koning opent ‘muziekpaleis’

Met een spectaculaire gongslag heeft koning Willem-Alexander donderdagavond het nieuwe muziekcentrum TivoliVredenburg in Utrecht officieel geopend. Hij deed dit in de Grote Zaal, na een optreden van het Radio Filharmonisch Orkest.


Directeur Frans Vreeke verwelkomde Willem-Alexander vooraf in het 'muziekpaleis'. "In dit gebouw gaan we de barrières tussen de verschillende genres en haar publieksgroepen slechten en nieuwe verbindingen tussen artiesten en publiek tot stand brengen, ook tussen artiesten onderling en tussen publieksgroepen onderling: mensen dichter bij zichzelf en dichter bij elkaar brengen.''

Vreeke blikte terug naar de jaren 90, toen al plannen werden gemaakt voor het nieuwe muziekcentrum waar klassiek, pop en jazz samenkomen. In 2007 begon de sloop van een deel van het oude Vredenburg. "Nu staat het er; dit unieke gebouw met internationale allure. Utrecht is trots op dit TivoliVredenburg.''

Na de openingshandeling kreeg de koning een rondleiding door de overige vier concertzalen. Hij sprak onder anderen met hoofdarchitect Herman Hertzberger, die verantwoordelijk is voor de bouw van TivoliVredenburg, en met de vier andere architecten die de zalen hebben ontworpen. In elke ruimte kreeg Willem-Alexander een optreden te zien, zoals van zangeres Wende Snijders en haar band.

Thé Lau

De koning eindigde in popzaal Ronda, waar The Scene het toepasselijke lied Open speelde. BLØF-zanger Paskal Jakobsen zong mee. Het was het allerlaatste optreden van de band, aangezien zanger Thé Lau ongeneeslijk ziek is. Vorige maand hield de groep een afscheidstournee in Nederland en België. De koning kwam nog op het podium en schudde Lau langdurig de hand terwijl hij met hem sprak. In de zaal waren onder anderen de trouwste fans, familie en vrienden van de band aanwezig.

TivoliVredenburg neemt de plaats in van poppodium Tivoli en muziekcentrum Vredenburg. De vier nieuwe zalen zijn gebouwd boven de Grote Zaal, die intact is gebleven. Hoewel het muziekcentrum groot is, zijn de zalen intiem. Bezoekers staan of zitten overal maximaal 20 meter van het podium.

Foto: BuzzR
03 juli 2014 - 22:17 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties