Placeholder

Koningin Máxima drie dagen in India

Koningin Máxima begint maandag aan een reis van drie dagen naar India. Ze begint in New Delhi, voordat ze dinsdagmiddag naar Mumbai gaat. Ze is in India als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon. De reis staat in het teken van inclusieve financiering, waarbij consumenten en kleine ondernemers toegang krijgen tot bijvoorbeeld een lening of spaarrekening.

Koning Willem-Alexander is maandagavond in de Westerkerk in Amsterdam bij de première van de concertreeks Er reed een trein naar Sobibor in de Westerkerk in Amsterdam. De muziek van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest ondersteunt het persoonlijke verhaal van de nu 93-jarige Jules Schelvis, die in juni 1943 vanuit Westerbork naar het Duitse vernietigingskamp in Polen werd overgebracht.

Op woensdag, als Máxima haar bezoek aan India afsluit, is de koning aanwezig bij de viering van 100 jaar Shell Technology Centre Amsterdam (STCA). Willem-Alexander neemt dan het boek The Colours of Energy in ontvangst en krijgt een rondleiding over de tentoonstelling Treasures of Technology.