×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning wil nauwere banden met Polen

Willem-Alexander spreekt op seminar over innovatie

Koning wil nauwere banden met Polen

Nederland wil de banden met de 'aantrekkelijke partner' Polen 'graag nog nauwer' aanhalen. Dat zei koning Willem-Alexander woensdagmorgen in het Nationaal Stadion van Warschau. Daar woonde hij op de tweede dag van zijn staatsbezoek aan Polen samen met president Bronislaw Komorowski de opening bij van een seminar over innovatie.


"Deze dag staat in het teken van de economische samenwerking'', aldus Willem-Alexander. "Innovatie is het gebaande pad verlaten en dingen anders aanpakken. Van potentiële zwaktes juist een kracht maken. In die zin is innovatie altijd een avontuur. In Nederland hebben we geleerd hoe interessant en lonend dat avontuur kan zijn.'' Hij noemde daarbij als voorbeeld de strijd tegen het water en de landbouw.

De Poolse president was ingenomen met de investeringen die Nederlandse bedrijven de afgelopen jaren in zijn land hebben gedaan. Hij hoopt dat er nog meer investeringen bij komen en dat de samenwerking op het gebied van onderzoek en ontwikkeling verder wordt uitgebreid. Komorowski wenste Nederland ook een 'goede wedstrijd' toe in Rio de Janeiro op 13 juli, de dag van de finale van het WK voetbal.

Het koningspaar woonde in het stadion een rondetafelgesprek bij met vertegenwoordigers van grote Nederlandse bedrijven als Heineken en Shell. Dat gesprek werd voor het laatst bij een staatsbezoek voorgezeten door VNO-NCW-voorman Bernard Wientjes die na 9 jaar terugtreedt. Willem-Alexander bedankte Wientjes voor zijn 'onvermoeibare inzet voor het bedrijfsleven'.

Foto: BuzzR
25 juni 2014 - 15:52 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties