×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Hugo en Carlos

Door Marc van der Linden

Wat een moeilijke zaak is die kwestie tussen prins Carlos en zijn buitenechtelijke zoon Hugo Klynstra. Ik snap ze allebei. Juist door koninklijke families, ook al regeren ze niet meer, moeten de regels van de familie worden gerespecteerd. Want die hebben eeuwenlang het lot van de familie bezegeld. Bij de Bourbon-Parma’s zijn daar vele voorbeelden van. Buitenechtelijke kinderen, huwelijken zonder toestemming – er zijn heel veel mensen die hun titel en erfrechten verloren door de strikte…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning kruipt in Polen in huid koopman

Tweede dag staatsbezoek Willem-Alexander en Máxima

Koning kruipt in Polen in huid koopman

Koning Willem-Alexander heeft zelf de toon al gezet voor de tweede en laatste dag van zijn staatsbezoek aan Polen. "Onze landen hebben beide een sterke belangstelling voor innovatie. Innovatie stelt ons in staat onze economieën efficiënter en productiever te maken”, keek de koning vooruit naar de grote seminar woensdag over innovatie in het Nationaal Stadion van Warschau.


In de voetbaltempel zijn veel vertegenwoordigers van het Poolse en Nederlandse bedrijfsleven aanwezig en wordt onder meer gepraat over watermanagement, stadsplanning en landbouw. Koning Willem-Alexander voert er kort het woord. Ook de Poolse president Bronislaw Komorowski is aanwezig bij de bijeenkomst die plaatsvindt onder het motto 'innovatie: oplossingen voor een gezamenlijke toekomst’.

De koning kruipt op de tweede dag van het bezoek meer in de huid van koopman en handelsreiziger. Na de ceremoniële onderdelen van de openingsdag en de aandacht die werd besteed aan het verleden en de gezamenlijke geschiedenis, is het nu de beurt aan de economische relaties en de toekomst. "Polen heeft zich ontwikkeld tot een sterke en dynamische partner. Het heeft veel te bieden”, zei Willem-Alexander al.

Later op de dag in Poznán bekijkt het koninklijk gezelschap de samenwerking in de praktijk in de containerterminal waar goederen van en naar de haven van Rotterdam op de trein worden gezet en daardoor sneller hun bestemming bereiken. Op de slotdag is er ook een ontmoeting met de Nederlandse gemeenschap in Polen en biedt het koningspaar de Poolse gastheer en zijn vrouw een minipianoconcert aan door Lucas en Arthur Jussen.

Foto: BuzzR
25 juni 2014 - 09:48 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties