×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning begint aan eerste staatsbezoek

Koning begint aan eerste staatsbezoek

Koning Willem-Alexander wordt samen met koningin Máxima vanochtend verwacht in Warschau voor het eerste staatsbezoek sinds de troonswisseling vorig jaar april. Polen is vereerd dat het land daarvoor door het koningspaar is uitgekozen. Het is voor Warschau een erkenning van de Poolse positie in het hart van Europa en de toenemende invloed van het land.


Polen, dat dit jaar viert dat het 10 jaar lid is van de EU, is de enige lidstaat die geen economische crisis heeft gekend en waarvan de economie nog steeds groeicijfers laat zien. In het kielzog van het koninklijk gezelschap is een grote handelsdelegatie meegekomen. De tweede dag van het staatsbezoek, die zich gedeeltelijk afspeelt in het verkeersknooppunt Poznan, staat dan ook bijna geheel in het teken van het verbeteren en verbreden van de handelsbetrekkingen.

Op de eerste dag van het bezoek, dat begint met een ceremonieel welkom bij het presidentieel paleis, wordt stilgestaan bij het gezamenlijk verleden. Het is 70 jaar geleden dat Poolse soldaten deelnamen aan de bevrijding van Nederland en vochten in de strijd om Arnhem. Bij het Graf van de Onbekende Soldaat in Warschau staan de namen van Breda en Arnhem op de zuilen vermeld en het koningspaar heeft een ontmoeting met 15 Poolse veteranen.

Aandacht is er ook voor het voormalige vernietigingskamp Sobibór dat mede door Nederlandse financiële steun een museum en herdenkingsplek krijgt. In het Museum van de Opstand van Warschau - die opstand begon op 1 augustus 1944 - krijgt het bezoek tekst en uitleg over de plannen, waarna ook het nu 10 jaar bestaande indrukwekkende museum wordt bezocht.

Foto: BuzzR
24 juni 2014 - 07:53 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties