×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kerstcadeaus verkopen

Door Marc van der Linden

Aan het Engelse hof worden tradities lang in stand gehouden. Een van die tradities is dat de Engelse koningin haar honderden personeelsleden met kerst persoonlijk een geschenk overhandigt. Dat was lange tijd een heel gedoe, want de ontvanger moest aangeven wat hij of zij wilde hebben en dat moest dan gekocht worden. Zo’n twintig jaar geleden besloot Elizabeth het roer om te gooien. Ze liet vanaf toen elk jaar een speciaal cadeau maken dat alleen aan het personeel gegeven werd en daardoor zeer…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Griekse kamervragen over vakantiehuis koning

Griekse kamervragen over vakantiehuis koning

Het Griekse kamerlid Nadia Valavani heeft kamervragen gesteld over de bouw van de aanlegsteiger voor het zomerhuis van koning Willem-Alexander. Haar linkse oppositiepartij Syriza is bang dat de speciaal verleende toestemming zal leiden tot veel meer bouwactiviteiten.


"De Griekse ministers hebben hun handtekening gezet onder een illegaal document", zegt Valavani tegen RTL Nieuws. "Ze hadden de koning nooit toestemming mogen geven om in zee te bouwen." Volgens haar verbieden Griekse wetten privépersonen dit soort bouwwerken te maken. Alleen de staat mag in zee bouwen.

Koning Willem-Alexander kreeg uiteindelijk toch toestemming om te bouwen. De betonnen steiger ligt er inmiddels. "We zijn ongerust. Tot nu toe waren de Griekse stranden beschermd. Maar de regering wil dit veranderen om Europa van dienst te zijn."

Valavani is niet erg hoopvol dat ze antwoord krijgt op haar vragen. "De ministers moeten binnen 20 dagen antwoorden, maar als ze het niet doen, dan hebben we als parlementariërs geen enkel middel om ze te dwingen dat toch te doen."

Foto: BuzzR
20 juni 2014 - 10:54 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties