×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Glasnost in het paleis

Door Marc van der Linden

Binnenkijken in Paleis Noordeinde, waar op dat moment het Jordaanse koningspaar op bezoek was. Interviews met een lakei, de kok van de koning, beelden van hoe de tafels gedekt worden en uit de bloemisterij van het paleis. En nu blijkt de familie van Máxima, na jarenlang stilzwijgen, onlangs met een journaliste te hebben gesproken.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koninklijk bezoek bij Grand Defilé Apeldoorn

Bonte stoet trekt voorbij aan eretribune

Koninklijk bezoek bij Grand Defilé Apeldoorn

Prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven hebben voor Paleis Het Loo in Apeldoorn het zogenoemd Grand Defilé bijgewoond. Dat werd georganiseerd in het kader van de viering van 200 jaar Koninkrijk. De bonte stoet gaf een indruk van de ontwikkelingen in Nederland in de afgelopen 2 eeuwen, van het einde van de Franse tijd tot de 'jeugd van nu'.


Aan het defilé werd deelgenomen door 162 groepen, wagens, historische koetsen, muziekkorpsen en militaire detachementen. Die legden in Apeldoorn een parcours af van 5 kilometer. De in de stoet meerijdende koetsen en oude rijtuigen beeldden verschillende perioden uit de geschiedenis uit.

Zo kwamen ook de drie 19e-eeuwse vorsten Willem I, II en III aan het koninklijk gezelschap voorbij, maar ook voorvechters van het vrouwenkiesrecht, Zeeuwse vluchtelingen van de watersnood en demonstranten voor een kernwapenvrij Nederland. Veel indruk maakten steltlopers uit België, waarvan er 1 de route op 5 meter hoogte aflegde. Het defilé werd voorafgegaan door een overvlucht van historische vliegtuigen, waaronder een Spitfire.

De koninklijke bezoekers maakten eerder op de middag een rondgang langs de uitstallingen van de 11 dorpen die samen de gemeente Apeldoorn vormen. Zo'n presentatie was in 2009 al gepland voor Koninginnedag maar werd toen afgelast na de aanslag op de koninklijke familie.

Foto: BuzzR
14 juni 2014 - 15:40 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties