Placeholder

Bernhard en Annette beklimmen Alpe d’Huez

Prinses Annette en prins Bernhard hebben donderdag meegedaan aan het sportevenement Alpe d'HuZes. De wandelende Annette bereikte binnen 4 uur en 7 minuten de top van de Franse berg Alpe d'Huez, meldt de website van de organisatie.

De eindtijd van de zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven is niet officieel bekendgemaakt, maar volgens De Telegraaf bereikte hij de top van de berg rond half 1 met de fiets. Dat is zo'n tweeënhalf uur na de start om 10.09 uur.

Het prinselijk paar ging de uitdaging aan in de teams Cool Runnings 1 en Cool Runnings 2, samen met Bernhards collega's van het bedrijf Levi9 en een groep artsen en een verpleegkundige uit het Academisch Medisch Centrum (AMC) in de hoofdstad.

Geld ophalen

Bernhard had als doel met de actie 5000 euro op te halen voor onderzoek naar kankerbestrijding. Dat is hem ruimschoots gelukt: inmiddels is al 22.100 euro gedoneerd en 525 euro toegezegd. Annette had hetzelfde streefbedrag, maar haar teller staat op de website Opgevenisgeenoptie.nl donderdagmiddag pas op 1640 euro.

Prins Bernhard is afgelopen winter behandeld aan non-Hodgkin lymfoom, een zeldzame vorm van lymfklierkanker. De Rijksvoorlichtingsdienst maakte in maart bekend dat de behandeling goed is aangeslagen en dat de prins zich goed voelt.