×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning stimuleert prinsesjes om Duits te leren

Willem-Alexander en Máxima sluiten bezoek Duitsland af

Koning stimuleert prinsesjes om Duits te leren

Het is belangrijk dat kinderen die nu opgroeien weer Duits leren spreken. Duitsland en Nederland vullen elkaar aan op tal van vlakken en dan is het belangrijk dat je elkaars taal goed spreekt. Koning Willem-Alexander onderschreef dinsdagmiddag het belang van meer Duitse les op scholen in Nederland, waar burgemeesters in de Nederlands-Duitse grensregio voor pleiten. Hij zal zijn dochters zeker stimuleren om goed Duits te leren.


In Duitsland is veel werk en er zijn veel stageplekken, maar dan moeten juist leerlingen van het middelbaar beroepsonderwijs wel Duits kunnen spreken en verstaan. Verschillende ondernemers bespraken dat met de koning tijdens het tweedaagse werkbezoek dat Willem-Alexander en Máxima maandag en dinsdag aan de Duits-Nederlandse grensregio brachten.

Ondernemers klaagden ook over de ingewikkelde regels bij grensoverschrijdende handelscontacten. Minister Henk Kamp van Economische Zaken, die met de koning en koningin meereisde, heeft dinsdag beloofd dat zijn ministerie die regels gaat aanpakken, zodat de handel sneller en eenvoudiger gaat.

Duitsland en Nederland zijn echte buren, zo is het koningspaar opnieuw gebleken. Vorig jaar brachten zij ook al een werkbezoek aan Duitsland. De onderlinge contacten zijn goed en beide landen vullen elkaar aan op tal van gebieden. De verhouding tussen Nederland en Duitsland is genormaliseerd en stereotypen komen niet veel meer voor. Al blijft Nederland wel altijd het kleine landje dat tegen een heel groot buurland moet opboksen. Dat geeft scherpe randjes die nog afgeschaafd moeten worden.

Foto: BuzzR
27 mei 2014 - 20:27 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties