×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning stimuleert prinsesjes om Duits te leren

Willem-Alexander en Máxima sluiten bezoek Duitsland af

Koning stimuleert prinsesjes om Duits te leren

Het is belangrijk dat kinderen die nu opgroeien weer Duits leren spreken. Duitsland en Nederland vullen elkaar aan op tal van vlakken en dan is het belangrijk dat je elkaars taal goed spreekt. Koning Willem-Alexander onderschreef dinsdagmiddag het belang van meer Duitse les op scholen in Nederland, waar burgemeesters in de Nederlands-Duitse grensregio voor pleiten. Hij zal zijn dochters zeker stimuleren om goed Duits te leren.


In Duitsland is veel werk en er zijn veel stageplekken, maar dan moeten juist leerlingen van het middelbaar beroepsonderwijs wel Duits kunnen spreken en verstaan. Verschillende ondernemers bespraken dat met de koning tijdens het tweedaagse werkbezoek dat Willem-Alexander en Máxima maandag en dinsdag aan de Duits-Nederlandse grensregio brachten.

Ondernemers klaagden ook over de ingewikkelde regels bij grensoverschrijdende handelscontacten. Minister Henk Kamp van Economische Zaken, die met de koning en koningin meereisde, heeft dinsdag beloofd dat zijn ministerie die regels gaat aanpakken, zodat de handel sneller en eenvoudiger gaat.

Duitsland en Nederland zijn echte buren, zo is het koningspaar opnieuw gebleken. Vorig jaar brachten zij ook al een werkbezoek aan Duitsland. De onderlinge contacten zijn goed en beide landen vullen elkaar aan op tal van gebieden. De verhouding tussen Nederland en Duitsland is genormaliseerd en stereotypen komen niet veel meer voor. Al blijft Nederland wel altijd het kleine landje dat tegen een heel groot buurland moet opboksen. Dat geeft scherpe randjes die nog afgeschaafd moeten worden.

Foto: BuzzR
27 mei 2014 - 20:27 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties