×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Erwin L duikt op bij bezoek koning en koningin

Duitse politie leidt waxinehouder-gooier weg

Erwin L duikt op bij bezoek koning en koningin

De Duitse politie heeft een confrontatie tussen koning Willem-Alexander en koningin Máxima met de man die een waxinelichthouder naar de Gouden Koets gooide voorkomen.


De man dook op in Münster vlak voordat de koning en koningin daar zouden aankomen. Hij had een bord met enkele leuzen bij zich. Of de man door de Nederlandse beveiligers is herkend of dat de Duitse politie wist met wie men te maken had, is niet bekend. De man gooide in 2010 een waxinelichthouder naar de Gouden Koets. Daarna zat hij geruime tijd vast. In Nederland krijgt hij vaak een verbod om zich in de buurt van leden van de koninklijke familie op te houden. Reden voor zijn strijd tegen de Oranjes is zijn overtuiging dat deze familie onrechtmatig op de troon zou zitten. De man zat lange tijd vast vanwege de beoordeling van zijn psyche. Hij is volledig ontoerekeningsvatbaar, meende de psychiater die hem onderzocht en zijn dossier las. De psychiater dichtte hem een ‘allesomvattende waanstoornis van het gemengde achtervolgings- en grootheidstype’ toe die de verdachte ‘verhindert […] het ontoelaatbare van zijn handelen in te zien’, en stelde dat ‘ziekte-inzicht niet aanwezig is’. Ook wees hij op dreigende recidive. De man zou niet alleen de Oranjes hebben bedreigd, maar ook zijn eigen familie. 

 

 

27 mei 2014 - 09:08 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties