Placeholder

Beatrix kent Lucky TV niet

De tv-satire Lucky TV heeft geen vaste kijker op kasteel Drakensteyn. Prinses Beatrix kent het niet, zo verklapte ze op Sint Maarten in een gesprek met de Nederlandse deelnemers aan het Koninkrijksjeugdparlement.

Eén van hen besloot de stoute schoenen aan te trekken en zijn kans te grijpen om de prinses rechtstreeks te vragen wat ze nu vond van de satirische blik op, onder meer, het koningshuis. Beatrix moest bekennen dat ze niet wist wat Lucky TV was. Televisie kijken deed ze eigenlijk niet, zo vatten de jongeren het gesprek na afloop samen.

Maar de prinses wilde van hen dan wel horen wat Lucky TV – onderdeel van Matthijs van Nieuwkerks De wereld draait door – voorstelde en of het positief of negatief was. ''Positief", meende de in Leiden studerende Mahamad Xasan. Het maakte het koningshuis populair bij een andere groep mensen, meent hij.

In het vervolg van het gesprek liet Beatrix volgens de jongeren duidelijk blijken niet veel op te hebben met de pers, die ook te weinig aandacht besteedt aan het Koninkrijk.